Thursday, October 18, 2007

Bergenske opplevelser og papirfly på avveie

I Bergen regnet det... No shit. Men det var uansett en veldig koselig og fin tur! Kom hjem to paraplyer og et par korte langstøvler rikere.

Dag én møtte vi Anne på Flesland tidlig en torsdags morgen, også shoppet vi og ruslet rundt i Bergensregnet. Onkelen til Rita kom ikke hjem før 6-7tida på kvelden, så vi måtte holde oss i sentrum en syv-åtte timer. Vi var en tur på kino og så hairspray, bare for å sitte et tørt, underholdt sted. Veldig morsom film :D
Om kvelden ankom vi onkel Dag sitt hus, oppå et høyt fjell (noe som Helge senere forklarte at var en Bergensk versjon av en liten bakke). Uansett var den stupbratte trappa opp fjellsiden, en aldri så liten prøvelse med trillekoffert.

Dag to var vi en liten tur på Nesttun, et slags lokalt kjøpesenter. Og jammen fikk vi shoppa litt der også. Planen var å dra ut om kvelden, men formen var ikke helt på topp, så vi dro til Anne og så på film og spiste litt. Vi fant dessuten ut at Ritas Anne og min Anne bor med 3 etasjer i mellom, på samme studenthybel-sted.
Vi var også en liten tur på H-bar, en mystifistisk, liten og huleaktig studentpub ved universitetet.

Lørdagen hadde vi en lang og lat formiddag foran tv-en, før vi dro nedover til sentrum. Bergen er ikke store byen, så på bussen møtte vi den eneste bergenseren jeg kjenner. I tillegg møtte Rita 4 hun hadde gått på folkehøgskole med. På én og samme busstur! 2-bussen er tydeligvis "the place to be" i Bergen.
Vi spiste en kjempekoselig hybelstyle-middag hos Anne, og begynte forsen, som bare tiltrakk seg flere og flere mennesker. Til slutt måtte forset deles i to. Helt utrolig bra stemning på 12 kvadratmeter. Fysikkstudenter kan feste de!

Ute var det blitt storm, så gåturen gjennom byen ble traumatisk for en østlending som meg (Helge forklarte senere at "stormen" egentlig var duskregn med litt vind). Uansett, våte sko, våt bukse, vått hår og kaldt utested. Regnet kom fra alle steder bortsett fra ovenfra.
Drinkene var ikke så dyre, stedet var på tross av få sitteplasser veldig fint. Det het "landmark", og var inne på Bergens kunsthall. Det ble stappfullt etter hvert, så kanskje burde de vurdere å få laget ett par doer til (Det var 3!! 2 til jentene).

Dagen etter dro vi hjem, fyllesyke og fornøyde. Det var masse bra med Bergen; Anne, Helge, koselig sentrum, nye utesteder. Men også ting de kunne forbedre: kollektivtransporten, været, nattpriser på Mcdonalds(!). Alt i alt en fin tur :D

Hele denne uka har jeg vært lærervikar for 1. klasse, det er slitsomt og gøy. I dag ble papirfly forbudt, veldig greit for de som glemmer å dukke (meg!), og som konstant får dem i hodet/øye/ryggen.

Til helga skal jeg i innflyttingsbursdag i Linda og Camillas nye leilighet på Majorstua. Det blir bra :):):):)

Grattis med 20års-dagen, både Linda og Camilla!

Bergensbilder kommer.

No comments: