Sunday, November 25, 2012

San Francisco - min første Halloween

Onsdag:

Halloween, denne merkelige, morsomme og i Norge litt småkjipe dagen! For all del, det er gøy å drikke vin utkledd som en banan, men ikke så gøy når folk syns kostymer er såpass valgfritt, også blir man plutselig den eneste bananen på et bord fullt av mennesker.

I USA derimot, der er det gøy med Halloween! Vi begynte dagen med en liten tur til et lokalt kjøpesenter (digert). Der var det Hooters (dit gikk vi ikke), Bloomingdales, Barnes & Nobles og mye mer.

Vi spiste i food court'en, som fremdeles er ikke-eksisterende i Norge (Joda, de prøver å samle spisestedene i samme etasje, men hva hjelper det når det kun er 2 bakerier og én McDonalds). I USA kan man spise hva slags mat som helst, det er aldri mindre enn 20-30 spisesteder å velge mellom, og man kan fremdeles sitte sammen, på et felles spiseområde. Alt går fort, alt er billig.

Etter lunsjen dro vi til Lille M og store M's skole i nærheten av huset. Her skulle vi sammen med alle foreldrene få se på Halloween-opptoget. For noen kostymer de barna hadde! Man ble jo bare stående og glo, det var ikke bare hekser og vampyrer, men alt man kan tenke seg. Du hadde ghostbusters, elefanter, feer, pippi langstrømper, flyvertinne fra Singapore airlines, The blue man group. Kreativt! Vi vinket og tok bilder av "våre" unger, de var så stolte som haner der de gikk.

Etterpå var det nærmest som 17. mai, med konkurranser og leker (bl.a "donut-spisekonkurranse", only in America). Vi fikk også gå inn i klasserommene og se. Det var stas å få være med på.

Om kvelden dro vi til et gigantisk hus i nærheten, hvor vi fikk vite at det bodde en gammel dame som én gang i året åpnet porten til huset og leide inn folk til å kle seg ut og gi ut godteri til barna. Eiendommen var diger, med skummelheter overalt (hoder i trærne, gravsteiner og menneske-dukker som skremte meg litt på ordentlig). Noen stod også på balkongen i andre etasje og sendte en skummel demon nedover med line. Døren inn til yttergangen var åpen og der inne stod det en innleid fyr med apekostyme som brølte og bar seg. Moro for unga.

Etterpå var det på tide med vår første Trick or Treat! Det er ikke som på film (lenger?), men barna samles altså på skolen sammen med foreldrene sine, også går alle sammen i en fast gate. Barna løper opp til døra og foreldrene står og venter. Det var 7-10 stykker som løp opp til samme dør samtidig og fikk godis. Det var mye fin pynt, for når man er den utvalgte "Halloweengata" så må man ta den litt (mye) ut.

Etter all Halloween-moroa ville vertskapet ta oss med ut på middag. Vi dro til en japansk restaurant og spiste kobekjøtt som vi selv stekte ved bordet. Vi dyppet kjøtt og grønnsaker i kokende vann som vi kunne smaksette med f.eks chili. En litt fiffig måte å spise på. Kobekjøtt er superdigg, så det passet jeg på å spise mer av i US of A.

No comments: