Thursday, December 06, 2012

San Francisco - fjøsnisser og vafler

Fredag:

Den store sightseeing-dagen var kommet. M skulle ta oss med på sin skreddersydde "turister fra hjemlandet"-tur.

Først dro vi til Twin Peaks, som er et utkikkspunkt. Der kunne man se hele byen ovenifra, og innse at, joda, den er ganske stor. Værgudene var med oss, for i SF er det nemlig sånn at det sjelden er dårlig vær, men ofte er det tjukk tåke som yrer og stenger utsikten. Det fins til og med et sted hvor det alltid er yr og tåke, som gjør at boligprisene blir lave akkurat der.

Anders benyttet sjansen til å hoppe gjentatte ganger fra kanten. Det hørtes ikke så bra ut. Altså, det var en kant der, men det var en bakke bak, ikke 1000 meter rett ned. Vi måtte jo ta noen fly-bilder med byen i bakgrunnen. Litt sånn obligatorisk turist-greie.

Videre gikk ferden, denne gangen til Den norske sjømannskirken! Kirken ligger i en veldig bratt bakke med utsikt over Alcatraz, med et norsk flagg vaiende i vinden, og verdens tøffeste sjømannsprest (nordlending). Vi fikk vafler og kaffi og en prat med en gammel Frognerfrue. Hun hadde vokst opp der vi bor, og selv etter å ha bodd i USA mesteparten av livet hadde hun holdt hardt på "sproget".

Så dro vi opp på et digert fjell som man kan se bak Golden Gate Bridge, og for å komme dit så måtte man kjøre OVER brua! Weeee! (tilbake til Under samme tak-introen, hvor de kjører over den i en rød cabriolet). Vi fikk tatt flere utsiktsbilder og obligatoriske "meg foran Golden Gate Bridge"-bilder. Strålende.

Vi dro videre til et lite sted som het Sausalito, for å spise på den beste italienske restauranten som M visste om. Den var god, det var et flott sted, og vi så til og med en sjøløve!

Endelig var det på tide å kjøre meg og Anders inn til byen. Vi var nemlig så heldige at vi fikk bruke mannen til M's oppsamlede poeng på en natt på et luksushotell i byen. Just the two of us.

Det var et sånt hotell som er så høyt at det nærmest svaier litt. Det var et utrolig fancy hotell ved navn "W". Vi skulle ikke bli der for å beundre rommet, så vi drakk en miniflaske champagne (som kostet 300 kroner) før vi dro ut for å spise.

Restauranten var fancy-trendy og hadde fokus på presentasjon av maten. Jeg elsker det, elsker å få små kunstverk på tallerknen, som man ikke aner hva er, men som smaker nydelig.

Servitøren var veldig nysgjerrig på Norge, og så koselig at man ville legge ham i veska og ta han med hjem. Han spurte blant annet om hvordan julenissen var i Norge. Joda, nissen er nissen, mer spennende er egentlig fjøsnissene (prøvde jeg å forklare da).

Det var en veldig fin kveld, og selv så glad jeg er i svigers var det godt å bare være oss to en stund.


Dagen etter ble vi hentet på hotellet, på tapetet sto nemlig en tur til Napa Valley.

No comments: